ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות בתל אביב
|
012013-02,12014-02
20/03/2003
|
בפני השופט:
הראל יחזקאל
|
- נגד - |
התובע:
1. הרטמן שמואל 2. הרטמן בלומה 3. שלום צדוק 4. רינה צדוק
|
הנתבע:
חב' סאן דור הולידייס
|
פסק-דין |
התובעים, הגישו שתי תביעות נפרדות כנגד הנתבעת, חברה בע"מ,הנמנית על קבוצת אל על.
הנתבעת הגישה כתבי הגנה ושלחה הודעות לצד שלישי כנגד השטיח המעופף שרכשה ממנה את הטיסות .
בהסכמת הצדדים אוחד הדיון בשני התיקים.
התובעים רכשו מהנתבעת כרטיסי טיסה לנופש במרמריס שבתורכיה . התובע צדוק שלום עובד במשרד ראש הממשלה והוא רשאי לטוס לחו"ל באמצעות חברות תעופה ישראליות , אלא אם משרדו אישר את טיסתו בחברה זרה.
הנתבעת יצאה בפרסום בו נאמר בין היתר:
"
סאן דור הולידייס מקב' אל על
לטוס לנופש על בטוח"
מהפרסום לא ניתן להבין כי הטיסות מתבצעות באמצעות חברת שכר זרה ולא ע"י הנתבעת.
התובעים הזמינו מהנתבעת את חבילות הנופש ולטענתם היו משוכנעים כי המדובר בחברת תעופה ישראלית.
אין מחלוקת בין הצדדים כי טיסה בחברת תעופה זרה, זולה בכמה עשרות דולרים , לכל כרטיס, מטיסה בחברת תעופה ישראלית.
לטענת הנתבעת, אשר לא הוכחה בפני, חתמו התובעים על מסמך" אישור תשלום בכרטיס אשראי" בו הובהר להם ,בין היתר, כי הטיסות המוצעות הן באחריותן של חברות התעופה השונות וכי שעות הטיסות ומועדיהן יכולים להשתנות, ללא הודעה מוקדמת.
התובעים הכחישו כי חתמו על מסמך מסוג זה.
למען הסר ספק הריני להבהיר כי גם באם היה מוכח בפני כי התובעים חתמו על המסמך - לא היה בכך כדי לסייע לנתבעת שכן לא נאמר בו כי ניתן לשנות את זהות חברת התעופה.
כן טענה הנתבעת, כי עפ"י תנאי החוזה לטיסת שכר, המודפסים בגב כרטיסי הטיסה, לא חלה עליה כל אחריות באשר לטיסה. גם במסמך זה אין כדי לסייע בידי הנתבעת שכן כרטיסי הטיסה נמסרו לתובעים רק לאחר שנכרת בין הצדדים ההסכם לרכישת חבילת הנופש ואין היא יכולה, באופן חד צדדי, לשנות את ההסכם , בשלב מאוחר יותר.
גם המסמך " אישור תשלום בכרטיס אשראי" אינו מפנה לתנאי החוזה שבגב הכרטיס ואינו מצטט מתוכם.
השטיח המעופף רכשה מהנתבעת את כל המקומות על טיסות השכר למרמריס במועד הרלבנטי והיא היתה מארגנת הטיסה.
השטיח המעופף, בהתאם להסדר בינה לבין הנתבעת, ביטלה את טיסת התובעים והעבירה את הנוסעים באותה טיסה לטיסה בחברת תעופה זרה.
הודעה על כך נמסרה לתובעים ע"י הנתבעת והם, בלית ברירה, נאלצו להסכים לשינוי.
מסתבר כי העברת התובעים לטיסה החלופית לא בוצעה כנדרש ועל כן נאלצו התובעים לבזבז זמן יקר, הן עובר לטיסתם מהארץ והן עובר לשובם לארץ.